Perfectionisme

Perfectionisme in evenwicht

Ben jij een eeuwige pleaser? Blokkeert een innerlijke criticus jouw intuïtie? Klinken de woorden: piekeren, angst (faalangst, verlatingsangst, bindingsangst), uitstelgedrag je bekend in de oren? Leg jij de lat voor jezelf torenhoog, voel je in mindere of meerdere mate uitputting en neem je stelselmatig te veel hooi op je vork? Dan heb je misschien wel last van perfectionisme.

Perfectionisme ontwikkelt zich meestal in de kindertijd door een onbewust gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’. Gaandeweg past het vrije, spontane kind zich alsmaar meer aan om de bevestiging te krijgen dat het ok is tot alleen het brave kind overblijft. Als volwassenen werkt perfectionisme storend tot destructief. Tijdens een coachingsessie tast ik af waar je valkuilen liggen om zo het vastgelopen patroon om te draaien.


Het doel van coaching


Jouw vrije kind dat je over de jaren heen wegduwde, brengen we terug naar de voorgrond zodat dit stukje innerlijke kind weer in harmonie samenwerkt met het stukje perfectionisme. Vanuit je eigen kracht de oplossing ontdekken en letterlijk je wereld in een ander daglicht zien. Het dwangmatige “moeten” ombuigen naar “willen”, jouw zelfvertrouwen versterken, leren luisteren naar je intuïtie en de mildheid voor jezelf vergroten. Dat klinkt misschien als een hele boterham, maar geen nood, we doen dit stap voor stap.


DE WEG NAAR INNERLIJKE RUST PERFECTIONISME ZELFTEST
Stap voor stap werkwijze

DagLicht werkt met een uniek concept om individuele coaching aan te bieden. Worstel je met perfectionisme of loop je vast op dezelfde problematieken? Doe de zelftest of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.

  • Gratis intakegesprek: Hier leren we elkaar kennen, kijken we of er een klik is en bespreken we de opties om ook jouw individueel traject in het juiste daglicht te zien.
  • 100% vertrouwelijkheid: Alles wat we samen bespreken valt onder het beroepsgeheim. Ik werk met een 100% discretie- en vertrouwelijkheidskader voor de informatie die jij mij verteld conform met de privacywetgeving.
  • Afspraak annuleren: Annuleren van je afspraak? Laat anderhalve dag (36 uur) voor de afspraak iets weten. Zo krijgt iemand anders de kans op jouw plek en hoef jij de afspraak niet te betalen.

Online gesprekscoaching

Klinkt online coaching als iets voor jou of vraag je je af hoe dit bijdraagt tot jouw herstel? De online aanpak geeft op een drempelverlagende en professionele wijze de kans om aan jezelf te werken en de stap te zetten naar herstel, gezondheid en fysieke en mentale rust. De individuele onlinesessie bevat dezelfde kwaliteit met behoud van je privacy als een coaching sessie op locatie.

Elk persoonlijk en individueel traject verandert dus naar een online sessie wanneer je niet klaar bent om je fysiek of emotioneel te verplaatsen of het gewoon beter aanvoelt vanuit de veiligheid van je eigen huis. Zo voorzie ik voor iedereen een manier om aan zichzelf te werken, online, in de praktijk of een combinatie van de twee.


GRATIS ONLINE INTAKEGESPREKDagLicht - Dagmar Liekens
Durmenstraat 1A - 9850 Merendree
info@daglichtcoaching.be
DagLicht © 2021
Created with a ❤ for great people by Solid Designs BV